Verdachte dodelijke ripdeal Roda-stadion aangehouden

Fabian Essers werd meegesleurd toen de daders zijn koffer meegristen in hun auto © Politie
De politie heeft een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken was bij een dodelijke beroving bij het Parkstad Limburg Stadion, afgelopen juni.
De man wordt verdacht van doodslag en diefstallen met geweld. Hij is op 23 oktober aangehouden in Bulgarije.
De verdachte is een man van ongeveer 50 jaar oud. Volgens het OM maakt hij gebruik van verschillende leeftijden, namen en geboorteplaatsen. De tweede verdachte is nog spoorloos.

Onder de auto

Op 23 juni hadden de twee een afspraak met het 33-jarige slachtoffer. Ze zouden er een zakelijke transactie afsluiten en die zou door het slachtoffer met een grote geldbedrag cash worden betaald. De verdachten trokken de tas met geld uit zijn handen en sprongen in hun auto. Het slachtoffer kwam onder de auto van de twee terecht en overleed. De verdachten sloegen op de vlucht en waren sindsdien spoorloos.

Nep-zakenmannen

Volgens het Openbaar Ministerie hebben de twee mannen eerder meer soortgelijke berovingen gepleegd. Ze zouden zich voordoen als zakenmannen van een Luxemburgse investeringsmaatschappij, en interesse hebben in onroerend goed en luxe goederen die op internet worden aangeboden. De slachtoffers, meestal Duitsers, worden door de twee naar het zuiden van Limburg gelokt om hem daar van hun geld te beroven.