Zes miljoen euro voor steun energiekosten in Sittard-Geleen

Zorgen om de energierekening. © iStock
Sittard-Geleen gaat zes miljoen euro steken in een pakket met maatregelen om de energiekosten voor inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en het mkb te verlagen.
Ook gaat de gemeente helpen bij het nemen van maatregelen om het energieverbruik te verminderen. Dat staat in de programmarapportage van de gemeente Sittard-Geleen.

Hulp bieden

"Iedereen zal begrijpen dat wij als gemeente de problemen niet kunnen oplossen, maar het college is hoopvol dat we met dit pakket van maatregelen bij kunnen dragen aan mensen die hulp het hardste nodig hebben", stelt wethouder Judith Bühler.

Zes miljoen euro

Het pakket met maatregelen bestaat uit drie onderdelen. Er wordt anderhalf miljoen euro gereserveerd om inwoners tegemoet te komen in de directe energierekening, aanvullend op de maatregelen die vanuit het rijk al georganiseerd zijn.
Daarnaast is er een miljoen euro om verenigingen en maatschappelijke organisaties tegemoet te komen. De gemeente gaat bij hen, onder voorwaarden, tot 75 procent van de stijging van de energiekosten overnemen. Bovendien helpen ze bij het opstellen van een plan van aanpak om de energiekosten te verminderen, bijvoorbeeld door betere isolatie, het gebruik van led-verlichting of het plaatsen van zonnepanelen.
Sittard-Geleen stelt de resterende 3,5 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen voor met name het midden- en klein bedrijf (mkb).