L1mburg Centraal: code zwart in jeugdbescherming

Jeugdbeschermers lopen in optocht naar de Tweede Kamer waar een debat wordt gehouden over de crisis in de Jeugdzorg. © ANP
Code zwart in jeugdbescherming, Inge Godthelp stopt als politiechef in Limburg. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
L1mburg Centraal van donderdag 24 november 2022:

Code zwart in jeugdbescherming

Jeugdbeschermers uit heel Limburg protesteerden in Den Haag. Ze willen van de minister een crisisplan om de acute problemen op te lossen. De sector kampt al jaren met een personeelstekort en te hoge werkdruk. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming erkent de zorgen maar roept gemeenten op om met oplossingen te komen. Geen crisisplan dus, tot grote teleurstelling van de jeugdbeschermers.
Bekijk hier de hele reportage

NK wielrennen keert terug naar Limburg

Het NK wielrennen keert na 10 jaar weer terug naar Limburg. Sittard-Geleen organiseert de wielerwedstrijd en Watersley gaat daarin een belangrijke rol spelen. Hoe het parcours er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar dat de heuvel van Watersley een rol gaat spelen, dat lijkt wel al zeker.
Bekijk hier de hele reportage

Een Limburgse dag, da's LEI

Een Limburgse dag. Dat is waar LEI voor staat. Ieder land of provincie heeft wel zijn feestdag, denk aan Onafhankelijkheidsdag in Amerika of aan Koningsdag. In Brabant bestaat zelfs een Brabantse dag, maar een Limburgse feestdag is er nog niet. Dat is waar LEI verandering in wil brengen. Een Limburgse feestdag op 15 december waar we trots zijn op ons Limburg.
Bekijk hier de hele reportage

Inge Godthelp stopt als politiechef in Limburg

Ze werkte ruim drie jaar in Limburg. Eerst als hoofd operatieën en plaatsvervangend chef van de politie Limburg. Sinds mei 2020 is ze politiechef van de eenheid Limburg. Inge Godthelp vertrekt per 1 januari naar een nieuw op te zetten landelijke eenheid. Die heet Operaties en Expertise. De scheidend politiechef is te gast in de uitzending,
Bekijk hier de hele reportage

Heerlens verzet tegen Black Friday

Het is je vast niet ontgaan, want de reclames vliegen je om de oren: morgen is het Black Friday. De koopjesdag die uit Amerika is komen overwaaien, waarbij wordt gestrooid met flinke kortingen. Inmiddels is het ook hier een traditie geworden. Maar het tegengeluid groeit. Zo is er een club van acht Heerlense ondernemers die zich verzet tegen Black Friday.
Bekijk hier de hele reportage

Het WK van Rodrigo Guth

Bij de vier profclubs in onze provincie spelen veel voetballers die van heinde en verre zijn neergestreken op Limburgse bodem. Zij juichen niet voor Oranje maar voor bijvoorbeeld Duitsland, Zuid-Korea of vandaag voor Brazilië, zoals verdediger Rodrigo Guth van Fortuna Sittard .
Bekijk hier de hele reportage