L1mburg Centraal: Gemengde reacties op opkoopregel

Stockfoto. © iStock
Gemengde reacties op opkoopregeling piekbelasters en na 90 jaar geen warme bakker meer in Bocholtz. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Gemengde reacties op opkoopregeling piekbelasters

Gemengde reacties op de verhoogde vrijwillige opkoopregeling voor stikstof-piekbelasters. Het kabinet werkt aan een bod van 120 procent van de waarde van deze bedrijven die vlakbij natuurgebieden liggen en te veel stikstof uitstoten. De LLTB is positief. Hiermee worden boeren beter gecompenseerd als ze stoppen met hun bedrijf, zegt de land- en tuinbouwbond. De provincie Limburg is er niet blij mee. De regeling zou voor onduidelijkheid zorgen. Daarnaast doorkruist hij de huidige regeling die eind volgende week afloopt.

Heythuysen rouwt om Silvana

Heythuysen is geschokt door de vondst van de vermiste Silvana Heber uit Hogeloon in Brabant. De 36-jarige vrouw woonde tot voor kort in het Noord-Limburgse dorp. Silvana werd sinds zaterdag vermist. Dinsdagavond werd haar lichaam gevonden.

Advies: laat jongeren kiezen voor kansrijke MBO-studies

Een taskforce heeft onderwijsminister Robbert Dijkgraaf een rapport overhandigd met adviezen voor het MBO. Dat moet ervoor zorgen dat jongeren kiezen voor studies waar grote tekorten zijn, zoals de zorg of techniek. In de uitzending is Claudia Reiner te gast. Zij is voorzitter van de Samenwerkingsorganisaties Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) en die is de opdrachtgever van het advies.

Na 90 jaar geen warme bakker meer in Bocholtz

Veel ondernemers kunnen door de hoge energieprijzen het hoofd nog amper boven water houden. In sommige gevallen moeten ze de deuren noodgedwongen sluiten, bijvoorbeeld bij de plaatselijke bakker in Bocholtz. Als laatste warme bakker in het dorp stopt die ermee. De bakker houdt het, na 90 jaar, noodgedwongen voor gezien.

Het WK van Tristan Dekker

Bij de vier profclubs in onze provincie spelen veel voetballers die van heinde en verre zijn neergestreken op Limburgse bodem. Zij juichen niet voor Oranje maar voor bijvoorbeeld Brazilië, Duitsland of België. Verdediger Tristan Dekker van VVV-Venlo juicht zelfs voor twee teams.