Laatste bakker weg uit Bocholtz door hoge energieprijzen

Personeel bakker Dreeessen © L1 / Ruud van Broekhoven
Bakkerij Dreessen uit Bocholtz moet door de hoge energieprijzen zijn deuren sluiten.
De laatste bakker in het dorp gaat in april volgend jaar na ruim negentig jaar voorgoed dicht.

Schip zinkt

De winkel is al van zondag tot en met dinsdag gesloten vanwege de hoge energieprijzen, maar het is volgens de bakkers niet meer op te brengen om open te blijven. Susan en Ivo Dreessen zijn de derde en laatste generatie bakkers in het dorp. "Het doet pijn te zien dat ons schip zinkt," aldus Susan. Echtgenoot Ivo kan het haast niet meer opbrengen om 's nachts nog zijn bed uit te komen. "Als we aan het werken zijn dan gaat het, maar als de wekker twee uur 's nachts af gaat denk ik: waarom nog."

Compensatie

Bakkerij Dreessen heeft recht op compensatie van het rijk, maar daar redt de zaak het niet mee. Het is een druppel op een gloeiende plaat stelt Susan Dreessen. Een sluiting is onvermijdelijk. Het hele dorp leeft mee met de voorgenomen sluiting. Veel klanten komen al hun hele leven bij de bakker en vinden het erg dat de laatste bakker nu ook zijn deuren in april definitief gaat sluiten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!