Aantal winkeldiefstallen weer op oude niveau

Foto ter illustratie. © iStock
Het aantal geregistreerde winkeldiefstallen in Limburg ligt weer op eenzelfde niveau als voor corona. Met 202 opgenomen gevallen in oktober bevindt onze provincie zich in de middenmoot.
Onze cijfers zijn vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Groningen, Overijssel en Utrecht. Dat beeld is de afgelopen vijf jaar niet veranderd, blijkt uit cijfers van de politie die door Local Focus op een rijtje zijn gezet.

Corona

Met deze cijfers is de coronaluwte voor wat betreft het aantal winkeldiefstallen duidelijk voorbij. Tijdens de lockdown en avondsluiting daalde het aantal winkeldiefstallen logischerwijs. Maar ook tijdens de mondkapjesplicht werd er minder gestolen, omdat potentiële dieven zich gecontroleerd voelden.

Steden

Het zijn in Limburg vooral de grote gemeenten waar het meest wordt gestolen. In oktober spande Venlo de kroon, maar die koppositie wisselt regelmatig. Ook in Maastricht, Roermond, Heerlen en Sittard-Geleen krijgt de politie veel meldingen van winkels waar is gestolen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!