L1mburg Centraal: 1.000 dagen corona

Afbeelding ter illustratie © iStock
NS beschermde personeel te weinig tegen chroom-6 en 1.000 dagen corona. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

NS beschermde personeel te weinig tegen chroom-6

Medewerkers van NS-werkplaatsen, waaronder in Maastricht, zijn jarenlang onvoldoende beschermd geweest tegen blootstelling aan de gevaarlijke stof chroom-6. Dat is de conclusie na onderzoek van onder meer het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM.

Politie en jeugd oefenen samen, in Hoensbroek

Een heleboel politie en handhaving in Hoensbroek dinsdagmiddag. Paarden, drones, busjes, politiefietsen en zelfs politieagenten in onopvallende auto's die door de wijk crosten. Niet om criminelen op te pakken, maar om jongeren aan te houden die meededen met een jaagspel.

1.000 dagen corona

Het coronavirus is nu 1.000 dagen in Nederland. 27 februari 2020 maakte zorgminister Bruno Bruins de eerste besmetting bekend. Hij zat toen in een speciale uitzending over corona. Aan tafel revalidatiearts Carlijn Wiertz van revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek.

Nieuwe kersenbomen in Wijlre

Door de overstromingen van juli vorig jaar ging de kersenboomgaard van kasteel Wijlre volledig verloren. Na meer dan een jaar worden er nieuwe kersenbomen geplaatst en dat is mogelijk gemaakt door een financiële injectie van de Nederlandse Tuinenstichting.

Jongeren helpen ouderen in gemeente Stein

Telefoon, laptop, tablet of andere technische problemen? Jongeren uit de gemeente Stein helpen de wat ouderen uit de brand. Dat doen ze belangeloos, gewoon omdat ze het leuk vinden.

Limburgs Wielergala: Mike Teunissen en Scarlett Souren

Mike Teunissen en Scarlett Souren hebben van de Limburgse wielerexperts de meeste waardering gekregen voor hun prestaties van afgelopen seizoen. Tijdens het Limburgs Wielergala in Beek mochten zijn hun prijs in ontvangst nemen.

Het WK van Mohamed Malahi

Bij de vier profclubs in Limburg spelen veel voetballers die hier van heinde en verre zijn neergestreken. Zij juichen niet voor Oranje maar voor bijvoorbeeld Brazilië, Duitsland of België. Mohamed Malahi van Roda JC vertelt over zijn Marokko.