Politie jaagt met drone en paarden op jeugd in Hoensbroek

"Dit geeft ons een kans om beter kennis te maken met de jeugd", aldus wijkagent Richard Jager. © L1 (Guus Benders)
Een politiemacht van dertig agenten en handhavers heeft dinsdagmiddag jacht gemaakt op zo'n 120 jongeren in Hoensbroek. Niet vanwege criminele activiteiten maar voor een spel.
Net als in het populaire tv-programma Hunted probeerden de jongeren uit de handen te blijven van de politie.

Kennismaking

Het idee voor de activiteit kwam vanuit de jongeren uit Hoensbroek zelf. De politie was enthousiast over het plan. “Dit geeft ons een kans om beter kennis te maken met de jeugd. Vriendschappen kun je beter in vredestijd maken dan in oorlogstijd. Ze kennen ons nu vaak van dingen die niet goed zijn, bijvoorbeeld als we op een overlastplek komen. Nu kunnen ze ook op een andere manier met ons kennismaken”, zegt wijkagent Richard Jager.

Drones en paarden

Er is daarom een flinke politie-inzet geregeld voor vandaag. Alles is uit de kast gehaald. er is een drone-team, er zijn politiepaarden om indruk te maken en er rijden busjes en onopvallende auto’s door de straten met jagende agenten.

Strijden voor de winst

De jongeren moeten in teams van vijf personen vier plekken af in de wijk voor een stempel en dan terug naar het startpunt. En dat allemaal zonder in de kraag te worden gevat. Als dat wel gebeurt krijgt de groep een tijdstraf. De groep die in de kortste tijd terug is wint een bowlingavond. Samen met het politieteam dat juist de meeste teams gepakt heeft.

Uitje

Overigens gingen ook de reguliere politieactiviteiten gewoon door. Het basisteam Hoensbroek had de hunt vandaag ingeroosterd als teambuildingsuitje.