Brug en sluis in Maas voorlopig alleen overdag open

De Sint Servaasbrug © iStock
De Sint Servaasbrug in Maastricht en de sluis bij Heel gaan voorlopig alleen overdag open voor de binnenvaart. De brug en de sluis in de Maas worden op afstand bediend. Gebleken is dat de beelden van de camera's die bij de waterwerken hangen van onvoldoende kwaliteit zijn.
Rijkswaterstaat zoekt naar een oplossing, aldus de dienst.

Geen andere vaarroute

De brug in Maastricht en het sluizencomplex in de buurt van Roermond gaan voorlopig alleen tussen 09.00 en 17.00 uur open. Zowel in Maastricht als in Heel is er geen andere vaarroute beschikbaar. Schepen die buiten de openingstijden arriveren moeten wachten, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Niet veilig

De beelden van de camera's zijn niet scherp genoeg. Het is volgens Rijkswaterstaat niet veilig om de waterwerken te bedienen in de schemering of bij slecht weer. Plaatsen van extra sterke lampen in de buurt van de camera's heeft onvoldoende geholpen en daarom wordt nu alleen bij daglicht gewerkt. Hoe het kan dat de camerabeelden niet meer genoeg laten zien moet ook nog blijken uit het onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!