Voor derde keer vernielingen op schoolplein in één jaar tijd

Het plein voor basisschool De Kroevert in Kronenberg. © Wijkagenten Horst Peel en Maas
Er zijn weer vernielingen aangericht op het schoolplein bij basisschool De Kroevert in Kronenberg. Dit is inmiddels de derde keer in ongeveer een jaar tijd.
De politie is op de hoogte van de vernielingen. Buitenlampen zijn kapotgemaakt en er is veel vuurwerkoverlast, zegt Cees Ebben, directeur van De Kroevert. "We zouden het fijn vinden als ouders met de oudere kinderen thuis praten over vuurwerkgebruik en vandalisme", vertelt hij in een reactie. "Veel basisschoolkinderen voelen zich niet meer veilig om hier na school te spelen."

Melding maken

De kinderen die de vernielingen hebben aangericht, zouden volgens de directeur op het middelbaar onderwijs zitten. De school heeft inmiddels meldingen gemaakt bij de ouders en de politie. "Het is belangrijk dat de politie een melding krijgt als er zich wat voordoet", zegt Ebben. "Het zou ons erg helpen als iedereen deze verantwoordelijkheid pakt. Daarnaast is het belangrijk om de ouders van de kinderen aan te spreken, die overlast veroorzaken."
Ebben roept op deze namen aan hem door te geven.

Derde keer

In mei dit jaar richtten vandalen ook al vernielingen aan op het schoolplein. Toen werden er muren beklad met scheldwoorden en werd er een ruit van het schoolgebouw ingeslagen. Ook werden er vogelhuisjes vernield die door de kinderen waren gemaakt. Eind vorig jaar was het ook raak en vonden er eveneens vernielingen plaats.