Brandweerincident op Tragos-terrein: 'We zijn geschrokken'

Na ingrijpen van de politie kon de brandweer aan het werk © Track 88
Na dagen van stilte komt de Maastrichtse studentenvereniging Tragos maandagavond met een reactie op het brandweerincident van afgelopen vrijdag.

"Wij zijn geschrokken van de ontstane ophef rondom het vuur op vrijdagavond. Ook zijn wij als vereniging van mening dat brandweerlieden te allen tijde veilig, ongehinderd en verantwoord hun werk moeten kunnen uitoefenen", laat Tragos-voorzitter Thijmen Vermeer weten.

Kampvuur

De brandweer moest vrijdagavond de hulp van de politie inroepen om een brand te kunnen blussen op het terrein van studentenvereniging Tragos. Aan de Fort Willemweg hadden studenten met houten pallets een groot kampvuur opgericht. De brandweer werd toen agressief bejegend.

Volwassen man

Volgens Tragos is de persoon die de brandweer heeft gehinderd direct aangesproken. De persoon was overigens geen lid, maar wel op uitnodiging van Tragos aanwezig. Dat bevestigt de gemeente Maastricht ook. De man die door Tragos wordt omschreven als 'volwassen en op middelbare leeftijd' is naar huis gestuurd. De studentenvereniging heeft van de politie een waarschuwing gekregen.
Afgelopen zomer kwam Tragos nog in opspraak wegens vernederingen tijdens de ontgroening. De Maastrichtse politiek wil dat de gemeente ingrijpt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!