Eerste flexflitser Limburg geplaatst

Foto: L1 © L1
De eerste flexflitser van Limburg is maandag geplaatst op de Napoleonsweg (N273) ter hoogte van Heel. De flexflitser is een flexibele vorm van snelheidshandhaving.
De flitser staat ongeveer twee maanden op dezelfde plek en wordt daarna verplaatst.

Bewustwording

De flexflitser is een nieuw wapen tegen snelheidsovertreders. Doel van de flitser is om bewustwording bij de automobilist te creëren over het gevaar van hard rijden. En natuurlijk dat automobilisten hun snelheid aanpassen.

Iedere gewenste plek

Omdat de flexflitster mobiel is kan deze makkelijk op ieder gewenste plek neergezet worden. Ander voordeel is dat deze 24/7 twee maanden lang op accu's zijn werk kan blijven doen in tegenstelling tot een agent in een auto. Ook kan de flexflitser ingezet worden bij wegwerkzaamheden, waar tijdelijk een aangepaste maximumsnelheid geldt.

150 locaties handhaven

Met de flexflitser verwachten het Openbaar Ministerie (OM), de gemeente en de politie dat meer bestuurders zich aan de snelheidslimiet houden en dat de verkeersveiligheid verbetert. In 2022 worden in totaal twintig flexflitsers ingezet, in 2023 volgen er nog dertig. Hiermee wil het OM voorlopig op 150 verschillende locaties handhaven op de snelheidslimiet. Hoeveel er precies in Limburg ingezet gaan worden is nog niet duidelijk. Voorlopig blijft het bij deze ene flitspaal. Na verloop van tijd zal het effect van de flexflitser in kaart worden gebracht en overwogen worden of en hoeveel palen er in Limburg ingezet gaan worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!