Limburgse kerken kleuren rood

Verschillende kerken in Limburg zijn woensdagavond rood verlicht. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor het recht op vrijheid van godsdienst voor alle religies en de vervolging van christenen in het bijzonder.
Met RedWednesday wil de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

Rode kerken

Limburg is de provincie waar de meeste kerken meedoen aan het initiatief. Ruim veertig kerken kleuren rood. Ook het Mariabeeld op de Gulperberg in Gulpen wordt in de rode schijnwerpers gezet. Landelijk doen er zo'n 140 kerken mee.

Internationale aandacht

Wereldwijd worden op RedWednesday bekende gebouwen rood verlicht. De afgelopen jaren werden al de kanalen van Venetië, de basiliek Sacre-Coeur in Parijs, het Cristo Redentor-beeld in Rio de Janeiro, de Sagrada Familia in Barcelona en de kathedraal van Westminster rood gekleurd.

Kerk in Nood

Kerk in Nood is een katholieke hulporganisatie die in 145 landen pastorale projecten en vervolgde christenen ondersteunt. De stichting is in Nederland in 1947 opgericht en steunt zo'n 5000 projecten per jaar.