Eerder druk op de weg door WK-wedstrijden Nederlands elftal

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De WK-wedstrijden van het Nederlands elftal zorgen de komende week waarschijnlijk voor een vroegere avondspits. De aftrap maandag van de wedstrijd van Nederland tegen Senegal is om 17.00 uur, normaal gesproken midden in de avondspits.
Rijkswaterstaat Verkeersinformatie verwacht dat het daarom al vroeger dan anders druk wordt op de weg door mensen die thuis of elders de wedstrijd willen kijken. De eerste files zullen vanaf 15:00 uur ontstaan, aldus de dienst.

Ecuador

Ook vrijdag, als Nederland om 17:00 uur tegen Ecuador speelt, zullen voetballiefhebbers die op pad gaan waarschijnlijk eerder zorgen voor extra drukte op de weg. Vanaf 14:00 uur voorziet Rijkswaterstaat Verkeersinformatie vertragingen, de grootste drukte wordt verwacht tussen 15:30 en 16:30 uur.
De laatste weken stond er op vrijdag vaak zo'n 300 kilometer file, met de piek tussen 16:00 en 17:00 uur. Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen

Qatar

De laatste groepswedstrijd speelt het Nederlands elftal dinsdag 29 november tegen Qatar. Dinsdag en donderdag zijn de dagen dat het het drukst is op de weg. Rond 17:30 uur staat er doorgaans rond de 400 kilometer file, afgelopen week meldde de verkeersdienst "uitschieters" van 550 kilometer file of meer.
De wedstrijd begint om 16:00 uur, de eerste files kunnen vanaf 14:00 uur ontstaan. Het is voor het eerst dat het WK voetbal in de winter is. Dan is het drukker op de weg, zijn de weersomstandigheden slechter en is het vroeger donker. "Allemaal factoren die van invloed zijn op het verkeer", aldus Rijkswaterstaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!