Politiechef Limburg gaat naar nieuwe landelijke eenheid

Inge Godthelp-Teunissen. © L1
Inge Godthelp-Teunissen (55), een van de twee politiechefs van de eenheid Limburg, vertrekt per 1 januari 2023. Zij gaat naar een nieuw op te zetten landelijke eenheid.
Dat meldt de politie zaterdag. De nieuwe eenheid heet Operaties en Expertise en is 'losgeknipt' van Opsporing. Ingrid Schäfer-Poels, die sinds 2018 politiechef is, gaat in Limburg alleen verder.

Inge Godthelp-Teunissen

Godthelp-Teunissen zal vanaf het nieuwe jaar werken aan het ontwerpen, opbouwen en inrichten van de nieuwe eenheid. Kwartiermaker van de andere nieuwe eenheid Opsporing wordt Rob van Bree, momenteel plaatsvervangend politiechef Landelijke Eenheid en hoofd operatie.
Godthelp-Teunissen begon in 1989 na een studie Nederlands Recht bij de politie als beleidsmedewerker bij de Centrale Recherche Informatiedienst van het Korps Landelijke Politie Diensten. Sinds 2019 was ze plaatsvervangend politiechef en hoofd Operatiën in Limburg, vanaf mei 2020 namen zij en Schäfer-Poels als duo de rol van politiechef op zich. De politie noemt Godthelp-Teunissen een leidinggevende 'met een mensgerichte leiderschapsstijl'. "Ze heeft oog voor de impact die verandering en innovatie hebben."