Agressieve studenten belagen brandweer in Maastricht

De brandweer in Maastricht heeft vrijdagavond de hulp van de politie ingeroepen om een brand te kunnen blussen op het terrein van studentenvereniging Tragos.
Verschillende studenten vielen de hulpverleners lastig.

Kampvuur

Op het voorplein van het verenigingsgebouw aan de Fort Willemweg hadden de studenten met houten pallets een groot kampvuur opgericht. Toen de brandweer dit wilde blussen, werd een aantal studenten agressief.

Politie

"De situatie was ernstig genoeg om de politie erbij te halen", laat een voorlichter weten. Zeker twee politiepatrouilles kwamen ter plekke. "De politie heeft uiteindelijk namen en gegevens van de relschoppers genoteerd en die mensen verwijderd. Daarna kon de brand worden geblust", aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio Limburg-Zuid.

Serieus

Geen van de studenten is aangehouden. Toch neemt de brandweer het incident serieus: "Het is heel vervelend dat dit is gebeurd. Dit soort verhalen kennen we wel uit andere brandweerregio's, maar hier komt het maar zelden voor dat hulpverleners zo vijandig worden ontvangen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!