Abbie Chalgoum speelt zichzelf in heftig theaterstuk

Abbie Chalgoum te gast in L1 Cultuurcafé. © L1 (Peter Beeker)
Acteur Abbie Chalgoum uit Venlo laat het donkerste in zichzelf zien tijdens zijn theaterstuk 'Ik blijf bij je'. De monoloog vertelt over het leven van de Venlonaar die als peuter verhuisde van Marokko naar Nederland in 1983.
"Ik ben door diepe dalen gegaan maar het toneelstuk eindigt absoluut met een happy end", vertelt Abbie Chalgoum in L1 Cultuurcafé.

Depressies

De acteur uit Venlo verdient zijn brood als docent in Haarlem. Samen met Toneelgroep Maastricht heeft hij een monoloog gemaakt dat gebaseerd is op het boek over zijn leven dat vorig jaar verscheen. In 'Ik blijf bij je', vertelt Chalgoum openhartig over depressies, zelfmoordpogingen, alcoholmisbruik en mishandelingen door zijn vader. "Het is mogelijk om jezelf te spelen in een stuk, je moet wel zorgen dat je afstand creëert tijdens het spelen."

Persoonlijk

Volgens regisseur Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht is het persoonlijke verhaal dat Abbie Chalgoum brengt juist heel geschikt voor publiek. "Het is een verhaal en boodschap voor al die andere Abbie's en kinderen die opgroeien tussen twee culturen."

Maskers

Abbie Chalgoum speelde eerder de rol van Jezus tijdens de Passiespelen in Tegelen. Ook was hij carnavalsprins en had hij enkele jaren geleden een rol in de Venlose revue. "In die periode zat ik in een zwart gat. Ik speelde letterlijk ook een rol in het dagelijkse leven. De populaire Marokkaan, de gevatte Venlonaar: Het waren maskers die ik opzette om te leven met mezelf."

Theater

'Ik blijf bij je' start met een try-out in de Bordenhal in Maastricht op woensdag 23 november. Tot en met 27 november is het stuk op die locatie te zien. Vanaf woensdag 30 november speelt Abbie Chalgoum drie dagen in Theater De Maaspoort in Venlo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!