L1mburg Centraal: Openblijven vliegveld MAA stap dichterbij

De start- en landingsbaan van het vliegveld in Beek © Bjorn Neplev
Presentatie Regio Deal Zuid-Limburg en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Presentatie Regio Deal Zuid-Limburg

Zuid-Limburg wil vele tientallen miljoenen van het Rijk om te investeren in duurzaamheid, gezondheid en de sociale leefomgeving. Het moet de brede welvaart in de regio verhogen naar het gemiddelde van Nederland. Dat staat in de twee aanvragen voor de zogeheten Regio Deal die zijn ingediend door de verschillende gemeenten.

Openblijven vliegveld MAA stap dichterbij

Het openblijven van Maastricht Aachen Airport is na vrijdag een stap dichterbij gekomen. Het college van Gedeputeerde Staten zegt te hebben voldaan aan alle voorwaarden die door een meerderheid van de Provinciale Staten was gesteld. Dat blijkt uit het voorstel en de toelichting aan het Limburg Parlement van ruim 200 pagina's.

Rapport: 'Coalitie-experiment niet voor lange termijn'

In het gouvernement is vrijdag een rapport gepresenteerd over de twee extraparlementaire colleges van de afgelopen vier jaar. Het is uniek voor Nederland. Er was steeds geen normale coalitie mogelijk en daarom werd gekozen voor het experiment. Daarbij werden ook bestuurders zonder directe binding met een partij gekozen.

VVV-Venlo wil voor winterstop nog stijgen op ranglijst

VVV-Venlo wil, net voor de WK-stop nog een stapje omhoog zetten op de ranglijst, naar plek acht. Dan moet er wel gewonnen worden van FC Den Bosch morgenmiddag. Het wordt voor verdediger Tristan Dekker voorlopig even zijn laatste wedstrijd.

Thijs Rompelberg nieuwe voorzitter LLTB

Melkveehouder Thijs Rompelberg uit Eijsden is geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB). Hij volgt Léon Faassen op die na acht jaar afscheid neemt. De 34-jarige Rompelberg was al vicevoorzitter van de LLTB.

Eys tijdens feestdagen toch bereikbaar

Het is een kwestie van geduld, maar over een dik jaar is Eys weer goed bereikbaar. De werkzaamheden aan de doorgaande weg hebben nogal wat impact in het dorp. Alles ligt open en dat betekent dus omrijden. Daardoor is de enige bakker in Eys moeilijk bereikbaar. Maar met de drukke Kerstdagen voor de boeg komt er toch een oplossing.
Bekijk hier de hele uitzending.