Vier ouderen slachtoffer van nepagent in Horst

In Horst aan de Maas is een nepagent actief © Omroep Horst aan de Maas
De politie van Horst en Peel en Maas waarschuwt voor een nepagent in Horst. Oplichters vragen ouderen waardevolle spullen bij hen in te leveren om deze in naam van de politie te bewaren.
Dat meldt de politie op haar social mediakanalen volgens omroep Horst aan de Maas.

Handlanger

De nepagent opereert samen met een handlanger. De handlanger belt niets vermoedende ouderen op met de boodschap dat er veel ingebroken wordt in de wijk waar ze wonen. Hierna vraagt hij of er waardevolle spullen in huis liggen die eventueel 'veilig' bewaard dienen te worden door de politie. Vervolgens haalt een nepagent de waardevolle goederen, zoals sieraden, op. Deze zogenaamde agent is gekleed in burgerkleding, maar toont bij aankomst een kopie van een politielegitimatiebewijs.

Waarschuwing

De politie waarschuwt buurtbewoners voor deze nepagent; "Weet dat wij nooit telefonisch contact opnemen met het verzoek om waardevolle spullen te bewaren of op te komen halen. Ook zullen wij zelden tot nooit in burgerkleding aan uw deur verschijnen. Mocht dit wel zo zijn, legitimeert een agent zich altijd met een officieel politielegitimatiebewijs."