Thijs Rompelberg is nieuwe voorzitter LLTB

Léon Faassen (links) en Thijs Rompelberg (rechts). © LLTB
Thijs Rompelberg is donderdag in Het Forum in Roermond benoemd tot voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Hij volgt daarmee Léon Faassen op, die na de maximale bestuurstermijn van acht jaar afscheid neemt.
Rompelberg, die zelf een melkveebedrijf heeft met zijn oom en broer in Eijsden, was al zeven jaar vice-voorzitter van de LLTB.

Dagelijks werk

Hij denkt het voorzitterschap prima te kunnen combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden: "De dagelijkse werkzaamheden liggen bij mijn oom en broer en om mijn afwezigheid aan te vullen, nemen we een externe kracht aan. Van huis uit heb ik meegekregen dat het belangrijk is om je naast je eigen bedrijf breder in te zetten voor de sector", aldus Rompelberg in een persbericht.

Toekomst

De nieuwe voorzitter maakt zich vooral zorgen voor de toekomst van jonge boeren: "‘Bedrijfsopvolging staat onder druk en geef een jonge boer eens ongelijk, in deze tijd van onzekerheid en gebrek aan perspectief. We moeten ervoor waken dat er genoeg boeren overblijven. Want een boer die stopt, komt nooit terug", aldus Rompelberg in zijn eerste speech.

Erevoorzitter Faassen

Faassen heeft donderdag 'met pijn in zijn hart' afscheid genomen. Wel blijft hij verbonden aan de LLTB omdat hij erevoorzitter is. Voor zijn inspanning voor de vereniging is hij door gedeputeerde Lia Roefs donderdag benoemd tot Limburger van Verdienste.