L1mburg Centraal: Drie MH17-verdachten krijgen levenslang

De rechtbank onder leiding van voorzitter H. Steenhuis (2e van links) voorafgaand aan de uitspraak in het omvangrijke strafproces over het neerhalen van vlucht MH17. © ANP
Drie MH17-verdachten krijgen levenslang en Bisdom gaat naar één locatie in Roermond. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 17 november 2022.

Drie MH17-verdachten krijgen levenslang

Ruim 8 jaar nadat vlucht MH17 boven Oekraïne werd neergehaald zijn nu drie mannen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen voor moord. Een verdachte is vrijgesproken. Alle 298 inzittenden van die vlucht kwamen om het leven, waaronder 196 Nederlanders, 11 kwamen er uit Limburg.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Bisdom gaat naar één locatie in Roermond

De organisatie van het bisdom van Roermond verhuist naar een centrale locatie in de stad. Ook bisschop Harrie Smeets zal daar gaan wonen. Sinds 1860 woonden de bisschoppen in een voormalige stadsboerderij aan de Paradisstraat, vlakbij het Munsterplein.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Eis: 16 jaar cel moord Maastricht

Was het doodslag of moord. Dat was vandaag de discussie in een Maastrichtse moordzaak. Vorig jaar november werd een 21-jarige man dodelijk geraakt door een kogel. Dat gebeurde in de vroege ochtend midden op straat. Justitie eiste 16 jaar cel tegen de man, die de schoten loste. Maar schoot hij met scherp of richtte hij op de auto, waar het slachtoffer in zat?
Bekijk hier de hele reportage terug.

Samenvatting ADO Den Haag tegen Roda JC

Roda JC won gisteren in Den Haag met 1-0 van ADO en dat was de eerste uitzege sinds 19 augustus. En het zorgde vooral voor opluchting na afloop.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Heeft 'het jaar van' de Eikelmuis geholpen?

Met zijn zwarte zorro masker en opvallende pluimstaart was hij het meest bedreigde knaagdier van Nederland. De eikelmuis. Daarom riep de Zoogdiervereniging een jaar geleden het jaar van de eikelmuis uit. Tijd dus, om te kijken of dat wat heeft opgeleverd.
Bekijk hier de hele reportage terug.

'Kinderen leren niet genoeg over Europa'

In Limburg woon je al vrij snel in een grensstreek, maar kinderen leren veel te weinig over de Europese Unie. Daarom gingen Dilara en Ishaq uit groep 8 van de Maastrichtse basisschool Dynamiek naar Brussel. Daar mochten ze vragen stellen in de TV-uitzending van AvondGasten in het Europees Parlement.
Bekijk hier de hele reportage terug.