Buuttefinalist Charlie Wijen gediskwalificeerd

Buuttereedner Charlie Wijen. © Facebook Charlie Wijen
Buuttereedner Charlie Wijen uit Weert is uit de finale van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gezet.
Wijen meldt dat op zijn Facebookpagina. "Lieve mensen, helaas heb ik vanmorgen slecht nieuws gekregen en ben ik gediskwalificeerd om mee te doen aan de finale van de Limburgse Buuttekampioenschappen."

Brabant

Wijen zegt eerder dit jaar te hebben meegedaan aan een Brabants buuttetoernooi. De organisatie van het jaarlijkse Buuttekampioenschap in Limburg, de LVKA, vindt dat wat Wijen daar gedaan heeft te veel lijkt op wat hij afgelopen maandag in de voorronde in het Munttheater Weert heeft voorgedragen. Op basis daarvan heeft de LVKA de buuttereedner uit de wedstrijd gehaald, zo zegt Wijen op Facebook.
De Weertenaar bracht de buut 'Casanova' en hoorde woensdagavond van de jury dat hij de finale had behaald. De LVKA heeft nog niet gecommuniceerd over het besluit vandaag.

'Niet eens'

Wijen: "Ik ben het verder niet eens met de beslissing. Maar ik hoop dat iedereen me de komende tijd heel even met rust laat zodat ik dit even kan verwerken."
Er blijven nu zes finalisten over voor de finale in het Toon Hermanstheater op vrijdag 20 januari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!