Simpelveld geteisterd door vernielingen

De picknickbank in Simpelveld werd in brand gestoken. © Wijkagenten Simpelveld (Facebook)
De gemeente Simpelveld ervaart steeds meer overlast door vernielingen. Zo werd er vrijdag nog een picknickbank in brand gestoken en zijn er de afgelopen weken meerdere vuilnisbakken door vuurwerk vernield.
Waarnemend burgemeester Dion Schneider wil die overlast graag aanpakken en doet een beroep op de inwoners van zijn gemeente.

Onnodige kosten

De vernielingen kosten de gemeente veel geld. De schades die ontstaan moeten namelijk hersteld worden. "Deze kosten komen uiteindelijk terecht op het bordje van de inwoners, het herstel wordt immers bekostigd vanuit maatschappelijk geld", stelt de gemeente op sociale media.
Schneider hoopt door de kosten voor het herstel expliciet aan te geven, de betrokkenheid van de inwoners bij het vandalismeprobleem te vergroten.

2400 euro

Zo schrijft hij dat het herstellen van de picknickplaats bij de Bocholtzerweg ongeveer 2400 euro kost. Om een vuilnisbak te vervangen, moet 550 euro neergeteld worden. En een hondenpoepbak kost 350 euro per keer.
De gemeente doet van elke vernieling aangifte bij de politie. Als er een dader gepakt wordt, zal deze opdraaien voor de kosten van het herstel. De gemeente vraagt inwoners alert te zijn en eventuele tips voor de opsporing van de daders door te geven.