Jochem Myjer krijgt zesde Toon Hermans Prijs

Jochem Myjer. © ANP
Cabaretier Jochem Myjer krijgt 17 december de Toon Hermans Prijs uitgereikt. De uitreiking vindt plaats in het Toon Hermans Theater in Sittard.
Dat heeft de stichting die de prijs op onregelmatige basis toekent donderdag laten weten. Het is pas de zesde maal dat de prijs, in het leven geroepen na het overlijden van de Hermans in 2000, wordt uitgereikt.

Bronzen profiel

Met de award zet de stichting personen of instanties in het zonnetje die zich hebben ingezet in de geest van de Sittardenaar. De prijs, die bestaat uit een bronzen profiel van de beroemde komiek, ging eerder naar Mini & Maxi, André van Duin, Paul van Vliet en Freek de Jonge, mandolineorkest Estrellita uit Molenschot en de gemeente Sittard-Geleen.

Allergrootste voorbeeld

"De begeestering waarmee Jochem over zijn allergrootste voorbeeld sprak, zijn liefde voor de man die genereus strooide met liefde en troost waren zo pakkend en ontroerend dat geen etmaal later de keuze van de bestuurders van de Stichting vast stond", laat de organisatie weten.

Vijf solovoorstellingen

Jochem Myjer won in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival en maakte sindsdien vijf grote solovoorstellingen. Zijn laatste show, Adem in adem uit, werd bekroond met de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende theaterprogramma van het jaar.