L1mburg Centraal: Watersnood wordt musical

Presentatie van de overstromingsmusical Het Was Zondag In Het Zuiden © L1(Gerard Pansier)
Hoogwater 1993 als basis voor een musical, terminale huisarts biedt zorg aan stervenden en Echter journalist voor Volkskrant tòch naar WK.

Musical over watersnood 1993 in de maak

Veel Limburgers kennen deze beelden nog wel: de overstromingen in de winter van 1993. Voor veel mensen de eerste ervaring met hoogwater. Die herinneringen en het feit dat deze gebeurtenis volgend jaar 30 jaar geleden is, is voor Toneelgroep Maastricht reden om met een spetterende musical te komen zoals ze zelf zeggen. En dat spetterende is letterlijk, want het decor komt echt onder water te staan.

Ongeneeslijke zieke arts over campagne palliatieve zorg

Bij palliatieve zorg wordt vaak gedacht aan hulp bij het sterven als iemand ongeneeslijk ziek is en pijn heeft. Maar palliatieve zorg is meer, het is ook begeleiden van iemand die weliswaar niet meer beter wordt, maar nog jaren kan leven. Een landelijke campagne vraagt aandacht voor deze vorm van zorg. De Maastrichtse huisarts Mirjam Willemsen verleent die zorg, maar heeft zelf longkanker en hoorde enkele jaren geleden zelf dat ze ongeneeslijk ziek is.

Kinderburgemeesters bij gouverneur

32 kinderraadsleden, kinderwethouders en kinderburgemeesters gingen op bezoek bij de Provincie Limburg. Ze mochten vanmiddag plaatsnemen in de zetels in de statenzaal waar normaal volwassen politici plaatsnemen. Gouverneur Roemer heette het gezelschap welkom.

Journalist Willem Vissers over het WK voetbal

Journalist Willem Vissers, uit Echt bericht de komende weken namens De Volkskrant dagelijks vanuit Qatar over de verrichting van het Nederlands elftal tijdens het WK. Al zij hei in 2016 nog dat hij weigerde te gaan, toch stapt hij straks in het vliegtuig. Vissers volgt bondscoach Louis van Gaal al 30 jaar op de voet en schreef er een boek over. Het eerste exemplaar was uiteraard voor de hoofdrolspeler zelf.

Docu over het opblazen van de kerk van Leveroy

Er is maar liefst 25 jaar research gedaan. Vrijdag gaat de 2,5 uur durende documentaire 'aber der kirche passiert nichts' in première. Gemaakt door Peter Crins en Peter Hermans. En hoewel de titel anders doet vermoeden, laat de film zien dat het met de kerk in Leveroy toch anders afloopt.