Lichaam moeder vermoorde Gino in woning gevonden

Het lichaam werd in een woning in Maastricht gevonden. © Track'88
De moeder van Gino van der Straeten, het jongetje dat in juni werd ontvoerd en vermoord, is overleden. Ze is een natuurlijke dood gestorven.
Dat laat Judy op het Veld, woordvoerster van de familie, aan L1 weten.

Verdriet

Het lichaam van de moeder van Gino werd dinsdagavond in een woning in Maastricht gevonden. "Dit is echt vreselijk. Het is met geen pen te beschrijven. De zussen zijn heel verdrietig", aldus de familiewoordvoerster. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf.

Ontvoering

Gino (9) werd op 1 juni dit jaar ontvoerd uit een speeltuintje in Kerkrade. Honderden mensen hielden grote zoekacties in Kerkrade en Landgraaf naar het jongetje. Enkele dagen later werd Donny M. (22) opgepakt. Niet veel later wees hij aan waar het lichaam van Gino lag. De politie vond Gino vervolgens op een steenworp afstand van de woning van de verdachte, achter een uitgebrande woning in Geleen.

Zitting

In de rechtbank in Maastricht vindt op 5 december de tweede pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Donny M. uit Geleen. "We waren bezig met de eerste voorbereidingen - voor zover dat kan - richting dat moment. En dan komt dit, afschuwelijk", zegt de familiewoordvoerster.