L1mburg Centraal: Hoogwater wordt aangepakt

Overstroming in Valkenburg. © L1 (Sjors Abeling)
OM eist taakstraffen voor illegaal opgraven oorlogsvliegtuig en aanpak hoogwater in Maastricht en Venlo. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Aanpak hoogwater in Maastricht en Venlo

Ruim 200 miljoen euro is er beschikbaar om Maastricht en Venlo veiliger te maken voor hoogwater. De twee steden zijn voor de Maas flessenhalzen. Tijdens het hoogwater van juli 2021 ging het nog maar net goed. Het devies is: ruimte maken voor de rivier. Maar omdat zoiets niet kan in de binnensteden zelf, moet dat stroomopwaarts en -afwaarts gebeuren.

OM eist taakstraffen voor illegaal opgraven oorlogsvliegtuig

Mag je zomaar resten van een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog opgraven en de vondst zelf houden? Drie Noord-Limburgse verzamelaars dachten van wel, maar kwamen van een koude kermis thuis. Vandaag moesten ze zich verantwoorden voor de rechter voor het illegaal opgraven, stelen en doorverkopen van de opgegraven spullen.

Voor het eerst een vrouwelijke Vorst in Nieuwstadt

Hoewel carnaval een feest is waar iedereen volop aan meedoet, worden de besturen van carnavalsverenigingen nog gedomineerd door mannen. Bij de Foetelaers in Nieuwstadt maken ze daar korte metten mee. De vereniging installeert binnenkort een vrouw als nieuwe vorst. En dat vinden ze prima in het dorp.

Trainer MVV: 'We hadden een off-day'

Een pak slaag voor MVV. De talentvolle ploeg ging hard onderuit bij Jong FC Utrecht. Pijnlijk omdat MVV in de top drie staat en de Utrechtenaren onderaan bungelen in de Keuken Kampioen Divisie. En dus was het zoeken naar antwoorden.

Eeuwenoude archeologische vondst in Maastricht

Bij rioleringswerkzaamheden in het stadsdeel Wyck in Maastricht zijn restanten van de voormalige Sint-Maartensbuitenpoort aangetroffen. Die omwalling werd in de periode 1477-1485 aangelegd buiten de al bestaande stadsmuur van Wyck.
Bekijk hier de hele uitzending.