Bijna 34 miljoen rijksgeld voor duizenden nieuwe woningen

Woning in aanbouw © iStock
Het Rijk stopt bijna 34 miljoen euro in de versnelde realisatie van duizenden woningen in Limburg.
In totaal moeten er 4079 woningen met een bijdrage van het Rijk in deze provincie gebouwd worden. Dat blijkt uit het zogenoemde Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT).

Vooral Zuid-Limburg

De nieuwe huizen moeten vooral in Zuid-Limburg uit de grond gestampt worden. In Maastricht is het de bedoeling dat er bijna 2000 woningen gebouwd worden op de locaties Trega Zinkwit en Geusselt en omgeving. Daarvoor is ruim 15,5 miljoen euro gereserveerd.

Oostelijke Mijnstreek

In het centrum van Heerlen moeten een kleine 900 huizen bijkomen. Ruim 6 miljoen euro komt vanuit Den Haag. Voor nog meer, namelijk ruim 7,5 miljoen euro, kunnen 290 huizen op diverse centrumlocaties in Kerkrade nieuwe huizen verrijzen.

Midden-Limburg

Voor de wijken Keent en Moesel in Weert is ruim 2,2 ton gereserveerd om 238 woningen te bouwen. De gemeente Sittard-Geleen ontvangt ruim 1,5 ton voor de realisatie van 275 woningen in het Nieuwe-Absbroek. In het Roermondse Melickerveld staan 468 nieuwe woningen op de planning met een kleine 670.000 euro rijksgeld.

Woningbouw versnellen

In totaal heeft het Rijk voor de komende tien jaar 7,5 miljard euro gereserveerd om de woningbouw in Nederland te versnellen. Zo moeten in Limburg in 2030 zo'n 26.550 nieuwe woningen zijn gebouwd.