Rijksweg met sinkhole na maanden reparatie open

Zinkgat in Rijksweg Zuid tussen Belfeld en Reuver dat ontstond tijdens het hoogwater. © Omroep PenM
Een sinkhole in de Rijksweg tussen Belfeld en Reuver heeft ervoor gezorgd dat de weg drie maanden dicht was vanwege herstelwerkzaamheden. Woensdag gaat de weg weer open voor al het verkeer.
Dat laat de gemeente Beesel weten. Weggebruikers kunnen woensdag vanaf 12:00 uur weer de N271 tussen Belfeld en Reuver nemen.

Duiker beschadigd

Het hoogwater in juli 2021 zorgde ervoor dat een duiker beschadigd raakte en een zinkgat ontstond in het wekdek. Een duiker is een buis die ervoor zorgt dat water van de Schelkensbeek onder de Rijksweg Zuid door kan stromen.

Wegdek vervangen

De schade was zo groot, dat het wegdek helemaal vervangen moest worden. De bedoeling was dat dat afgelopen voorjaar al zou gebeuren. Maar het lukte niet om alle materiaal op tijd geleverd te krijgen. Provisorisch werd vorig jaar al de schade hersteld.
Maar om de problemen definitief op te lossen, moest de hele ondertunneling worden vervangen. Die klus is na drie maanden geklaard.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!