Aardbeienland krimpt in voor miljoenen

Noord-Limburg ziet brood in zacht-fruittoerisme © Istock
Agri-attractiepark Aardbeienland in Horst wil met een miljoeneninvestering het bezoekersaantal weer op het oude niveau krijgen. Het park wordt kleiner en richt zich in de toekomst ook op ander zacht fruit.
De afgelopen jaren wisten zo'n 20.000 mensen het park te vinden, tegen 40.000 een paar jaar geleden. Die daling komt maar gedeeltelijk door corona, schrijft vakblad Nieuwe Oogst.

Berry Briljant

Onder de naam Berry Briljant moet op het terrein in de toekomst niet alleen vermaak worden aangeboden, maar ook onderzoek worden gedaan naar de teelt en het gebruik van besjes, aardbeien en ander fruit. De helft van het terrein van acht hectare wordt gereserveerd voor onderzoek, een kwart voor het themapark en een kwart voor een sportcentrum, een paviljoen met restaurant en een sapfabriek. De verbouwing moet voor het grootste deel worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting

Aardbeienland kwam al in 2018 zwaar weer toen eigenaren Hans en Joke Saborjé het na twintig jaar welletjes vonden. Het park was vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen. Een groep ondernemers uit Horst nam het als Stichting Berry Productions over, maar wist het vooralsnog niet tot een succes te maken.