Eerste officiële vorstdag van dit najaar in Limburg

Het heeft gevroren. © iStock
Op het KNMI-weerstation in Ell-Haler zakte de temperatuur voor het eerst dit najaar iets onder het vriespunt. Daarmee is het de eerste officiële vorstdag van dit najaar.
Rond 5:00 uur was de temperatuur daar op anderhalve meter hoogte gedaald tot -1,1 graden.

Vorst aan de grond

Aan de grond vroor het op meerdere plaatsen in het zuiden van het land. Maar dat is niet voor het eerst dit najaar. De eerste vorst aan de grond werd al half september genoteerd. Grondvorst wordt gemeten op 'klomphoogte': 10 centimeter boven de grond. De 'normale' meethoogte is 1,5 meter.
Met 14 november is de eerste officiële nachtvorst later dan gebruikelijk. Vorig jaar werd op 16 oktober op het weerstation in Ell-Haler al nachtvorst genoteerd.

Zonnige dag

De dag is koud begonnen, maar in de loop van de ochtend warmt Limburg langzaam op door de zon. Het wordt maximaal zo'n 12 à 13 graden. In de loop van de namiddag komen er enkele wolkenvelden de provincie binnen en later op de avond kan het gaan regenen. Bekijk het uitgebreide weerbericht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!