L1mburg Centraal: BBB maakt lijst bekend

Stockfoto © iStock
BBB maakt lijst voor Provinciale Statenverkiezingen bekend en Fortuna wint in Groningen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

BBB maakt lijst voor Provinciale Statenverkiezingen bekend

De BoerBurgerBeweging doet in maart voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Gisteren zijn de kandidatenlijsten vastgesteld. In Limburg staan er 32 kandidaten op de lijst.

Na 40 jaar kunst verzamelen gaat het roer om

Ze stond aan de wieg van internetveilingen, taxeerde ontelbare voorwerpen en heeft zelf ook veel aangeschaft. Kunst-taxateur José de Goede doet nu afstand van zo'n duizend vintage meubelen en schilderijen uit de jaren '60 en zeventig. Vandaag opende ze haar eigen kunstexpositie waar alles te koop is voor het goede doel.

Reacties na de overwinning van Fortuna in Groningen

Fortuna Sittard heeft uit bij FC Groningen drie belangrijke punten gepakt. In een spectaculaire wedstrijd met vier goals in het laatste kwartier, viel de winnende treffer in de 95ste minuut: Tijani Noslin zorgde voor de 2-3.

Onvrede bij Roda na verlies van Helmond Sport

Roda JC is bezig aan een vrije val op de ranglijst. Gisteren tegen Helmond Sport, de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie, verloor de ploeg van Jurgen Streppel voor vierde keer in de laatste vijf competitiewedstrijden. Dus heerst er grote ontevredenheid in Kerkrade.

MVV waakt voor onderschatting tegen Jong FC Utrecht

MVV speelt morgenavond de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht, de club die helemaal onderaan staat in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Maurice Verberne waakt voor onderschatting van de tegenstander.

Speelgoedbak Venray helpt tijdens de feestdagen

De feestmaand december is een dure maand. Sinterklaas, kerst en niet te vergeten de torenhoge energie en overige kosten. In onze serie de stille ramp: hoe feestelijk is december als je maar net je rekeningen kunt betalen? De speelgoedbank in Venray hoopt mensen die nauwelijks rond kunnen komen, een handje te helpen. Dat doen ze door speelgoed te schenken. De kinderen kunnen hun verlanglijstje eenvoudig samenstellen.
Bekijk hier de hele uitzending.