Sinterklaas feestelijk ontvangen in Maastricht

Sinterklaas is gearriveerd in Limburg. © Jean-Pierre Geusens
Sinterklaas is zaterdag weer in Nederland aangekomen. Hij heeft dit weekend een druk programma, want hij wordt op veel plaatsen in Limburg feestelijk ontvangen. Zo arriveerde hij zaterdag in Maastricht.
En dat was de laatste keer dat burgemeester Annemarie Penn hem ontving, want de burgemeester gaat er volgend jaar zomer mee stoppen. "Ja dit zijn natuurlijk de leukste dingen als burgemeester", zei Penn die drie kleinkinderen bij zich had. Als oma zal ze er misschien de volgende keer wel weer gewoon bij zijn. "Zeker met zulk mooi weer als dit, heel leuk."

Beetje spannend

De Kesselskade in Maastricht stond goed vol toen Sinterklaas tegen 11:00 uur voet aan wal zette. Bij sommige kinderen was er wat spanning, want ze hadden in het Sinterklaasjournaal gezien dat de boot van Sinterklaas was gezonken. Maar toch arriveerde hij. "We hebben wat problemen gehad, maar ik wil het er niet meer over hebben", zei de Sint eenmaal op de kade. "Wij zijn aangekomen en klaar voor het feest."

Meer cadeautjes mee

Ondanks dat veel dingen duurder zijn geworden, wordt het een ouderwets feest, meent de Sint. "We hebben zelfs nog meer cadeautjes bij ons dan andere jaren, dus dat komt helemaal goed."
Na zijn aankomst maakte hij nog een toer door de stad in een open auto. Het stond rijen dik en lokale horecaondernemers die op straat chocomel en koffie verkochten, deden goede zaken."