Rivian nog steeds een optie voor VDL Nedcar

De autofabriek van VDL Nedcar in Born © L1 (Erwin Minkenberg)
Volgens gedeputeerde Stephan Satijn is de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Rivian nog steeds een serieuze optie voor VDL Nedcar.
Uit publicaties in diverse kranten de afgelopen dagen zou blijken dat een deal met de autofabriek in Born tot twee keer toe was afgeketst.

'Opties open'

Gedeputeerde Satijn: "De status is onveranderd. Er is op dit moment geen nieuws. Het initiatief om met informatie naar buiten te komen ligt bij VDL Nedcar maar ik heb niet gehoord dat de deal nu van de baan is. Dus alle opties zijn wat mij betreft nog steeds open."

Ongeduld

In het voorjaar van 2024 eindigt de productie van BMW-modellen in Born. Als er dan geen nieuwe opdrachtgever is, gaat de autofabriek dicht en staan ruim 4.000 medewerkers op straat.
Omdat de zoektocht al lang duurt, neemt het ongeduld in het Limburg Parlement toe. Diverse partijen stelden vragen aan het provinciebestuur. Gedeputeerde Satijn: "Ik ben niet een persoon die bekend staat als iemand met veel geduld, maar ik weet zeker dat de VDL-group uitputtend z'n best doet om met een goede deal te komen."