L1mburg Centraal: Mark Flekken niet naar WK

Mark Flekken tijdens Nederland-Polen. © Orange Pictures
Bisschop Smeets op bezoek bij de paus, Mark Flekken niet geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal en alles over de11devande11de in Roermond. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Trouwen op de11devande11de

De11devande11de, voor veel mensen een datum om nooit te vergeten. Zeker niet als je vandaag in het huwelijksbootje stapt. Data als de 11e van de 11e zijn geliefd. En als je dan toch een voorliefde hebt voor carnaval, dan trouw je natuurlijk om 11 over 11.

Mark Flekken niet naar WK

Doelman Mark Flekken uit Bocholtz gaat niet met het Nederlands elftal naar het WK voetbal. Dat maakte bondsoach Louis van Gaal vandaag bekend. Een gesprek met collega Jelle Kleinen.

Italiaanse president op bezoek in Limburg

De derde dag van het staatsbezoek van de Italiaanse president Sergio Mattarella speelde zich vandaag af in Zuid-Limburg. Hij bezocht samen met zijn dochter Laura het gouvernement waar werd stilgestaan bij het 30-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht. Aansluitend bezocht de delegatie het Thermenmuseum in Heerlen.

Bisschop Smeets op bezoek bij Paus

Bisschop Harrie Smeets is vandaag op audiëntie geweest bij paus Franciscus, die hem bemoedigde en veel sterkte toewenste. De bisschop heeft een hersentumor en ondergaat behandelingen. Hij is samen met alle Nederlandse bisschoppen in Vaticaanstad voor een zogeheten Ad Liminabezoek. In Rome vindt de bisschop ondanks een druk programma ruimte voor bezinning en reflectie.

Opnames in Limburg film 'Pijn' van Guido Coppis

Hij is pas 24 jaar en al een ervaren filmmaker. Na 14 korte films is Guido Coppis uit Venray nu bezig met de opnames van zijn eerste speelfilm met de titel 'Pijn'. Met een hoofdrol voor een gouden kalf winnaar.

Kortste fietspad ter wereld in Landgraaf?

Het is misschien wel het kortste fietspad van Nederland. Welgeteld 6,5 meter lang, dan stopt het alweer. En het ligt in Landgraaf. Voorheen konden nog auto's over het stukje rijden, maar dat wilde de gemeente niet meer. Daarom hebben ze er een fietspad gemaakt, al is het maar een paar meter.