Verbazing om kleinste fietspad van Nederland

Het kleinste fietspad. © L1
Het lijkt deze week wel een bezienswaardigheid in Landgraaf. Ze hadden al Snowworld, Pinkpop en de trappen bij de Wilhelminaberg. Maar sinds kort is er ook het kleinste fietspad van Nederland.
De best wel gekke situatie doet zich voor op de Wenckebachstraat. De gemeente heeft daar de weg opnieuw ingericht, zodat er geen auto's meer van de ene naar de andere straat kunnen rijden. Daarom is er een paaltje geplaatst, maar ook vier verkeersborden. Twee daarvan geven aan dat er een fietspad begint, maar twee andere borden geven aan dat het fietspad weer eindigt. En dat is welgeteld 6,5 meter verder.

Nog niet af

"En het is nog niet eens af, want de lijnen op het fietspad moeten nog worden aangebracht", weet een omwonende. Volgens haar moet de gemeente aangeven wanneer een fietspad begint en weer eindigt. "Maar het is natuurlijk van de zotte", reageert een van de vele fietsers, die het stukje asfalt gebruiken. "Je bent er eigenlijk zo doorheen, het viel me niet eens op", zegt de fietsster.

Over de balk

Weer een andere gebruiker vindt het weggegooid geld van een 'overijverige ambtenaar'. "Geld over de balk smijten is toch zo'n programma? Daar zou dit in aanmerking voor kunnen komen."
Wat het fietspad heeft gekost is niet bekend, maar volgens veel gebruikers zijn de vier verkeersborden overbodig. Wel is de buurt blij dat de wijk nu een stuk verkeersluwer is geworden. Maar door de publiciteit van lokale kranten en zenders lijkt het deze week juist een stuk drukker.