Klappen voor vrouw die seks weigerde: vijftal blijft zitten

Ook werd er lingerie voor het slachtoffer gekocht. © iStock
Het vijftal, dat onder meer wordt verdacht van verkrachting, seksuele uitbuiting en mensenhandel in Roermond, blijft nog achter slot en grendel zitten.
Dat heeft de rechtbank in Roermond vrijdag tijdens een tussentijdse zitting besloten. Volgens de rechter zijn het ernstige feiten waar de personen van verdacht worden.

Aangiftes

De strafbare feiten zijn in 2020 en 2021 gepleegd. In het voorjaar van dit jaar hield de politie vier mannen en één vrouw - in de leeftijd van 27 tot en met 56 jaar - aan in een langdurig onderzoek. Aanleiding voor het onderzoek was een aantal aangiftes van slachtoffers. Een deel van de slachtoffers komt uit Limburg. De arrestaties vonden onder meer in Roermond en Heerlen plaats. In de Roermondse woning zou een vrouw zijn verkracht.

Drugs

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) kreeg een van de slachtoffers drugs toegediend. Ze moest seks hebben met verschillende mannen en als de vrouw weigerde kreeg ze klappen. Verder werden er condooms én een auto voor escortwerk geregeld. "Zeer schokkende details", aldus justitie.
Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is vooralsnog niet bekend.