Financiering verbouwing St. Jans Gasthuis Weert rond

Overeenkomst voor de Europese financiering wordt ondertekend © St. Jans Gasthuis Weert
Het St. Jans Gasthuis in Weert heeft een Europese financiering van 40 miljoen aangetrokken voor de nieuwbouw van twee gebouwen. Hierdoor kan het ziekenhuis eindelijk starten met de nieuwbouwplannen.
Het ziekenhuis loopt momenteel tegen de grenzen aan van wat binnen de huidige gebouwen mogelijk is.

Maatschappelijk doeleind

De Europese financiering is speciaal bedoeld voor maatschappelijke doeleinden om de levens van mensen beter te maken en verduurzaming te stimuleren. De huidige gebouwen worden vervangen door twee nieuwe, energiezuinige panden.

Twee fasen

De vernieuwing is onderdeel van een twee fasen plan. In de eerste fase komt er een nieuw gebouw voor onder meer de kraamzorg, verpleegafdelingen, eerste hulp, en een apotheek. In de tweede fase zal dan het andere gebouw, met daarin onder meer de operatiekamers, polikliniek, kantoren en een restaurant, worden gerealiseerd.

Toe aan vernieuwing

Het SJG huist momenteel in gebouwen waarvan de oudste dateert uit 1869, met enkele aanbouwen die in de loop der jaren zijn toegevoegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!