Recordaantal toeristen overnacht in Limburg

Campings in Limburg waren afgelopen zomer goed bezet © Istock
Limburg heeft de afgelopen zomerperiode een recordaantal toeristen ontvangen. Bijna 1,4 miljoen mensen brachten in de maanden juli, augustus en september minstens één nacht door op een Limburgse camping, vakantiepark of in een hotel.
Dat meldt het CBS. Het cijfer ligt zeven procent hoger dan vorig jaar, toen in de zomermaanden net geen 1,3 miljoen mensen minstens één nacht doorbrachten in onze provincie. Met 1.382.000 gasten is het vorige record van het derde kwartaal van 2020 gesneuveld. Toen ontving Limburg 1.360.000 gasten. De cijfers worden sinds 2012 bijgehouden.

Landelijk

Ook landelijk gezien gaat het om een recordzomer. Het CBS telde in het derde kwartaal ruim 14,6 miljoen bezoekers, 15 procent meer dan vorig jaar. De groei komt vooral door fors meer buitenlandse bezoekers, die ons land na de coronacrisis weer kunnen en willen bezoeken. De grootste stijger in Nederland is dan ook de provincie Noord-Holland, met Amsterdam als belangrijkste trekpleister. Ongeveer een derde van alle toeristen kwam uit het buitenland.
Niet iedere provincie zag het aantal gasten toenemen. Zeeland, Gelderland en Overijssel kregen minder toeristen over de vloer dan in 2021.