Slachtoffer familiedrama Haanrade herdacht

Bij het huis worden bloemen en kaarsen neergelegd © Track '88
Ongeveer 300 mensen hebben donderdagavond in Kerkrade de vermoorde Manuela (34) herdacht. Haar lichaam werd maandagmiddag gevonden in een huis in Haanrade.
Haar 41-jarige echtgenoot wordt verdacht van de moord. Ze laat twee jonge kinderen achter.

Niet te bevatten

"Hier is iets gebeurd dat niet te bevatten is", zei burgemeester Petra Dassen na afloop. "Mensen hebben veel vragen. Als je dan bij elkaar komt, dan geeft dat de mensen steun." De verdachte is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, hij wordt verdacht van moord.

Gebaar

Eerder sprak Dassen de nabestaanden toe: "Wat zeg je tegen een buurt waarvan een lieve buurtbewoonster uit het leven wordt weggerukt? Er zijn veel emoties, er is boosheid. Onmacht, ongeloof, heel veel verdriet. En een intense leegte. Vanavond gaat het om een gebaar om te laten zien dat wij heel erg meeleven met het lot dat jullie familie treft."

Zus

Ook de zus van het slachtoffer voerde het woord. Zij bedankte namens de familie iedereen voor de grote opkomst, maar benadrukte het verdriet en de vragen die nog leven bij de nabestaanden. Bij de herdenking werden kaarsen en bloemen neergelegd bij het huis aan de Pieter de Hooghstraat waar het familiedrama zich afspeelde.