Maastricht UMC+ investeert in gezondheidsbevordering

Het Maastricht UMC+. © L1
14 projecten worden met een investering van 1,4 miljoen door het MUMC+ gesteund om gezondheid te bevorderen in de breedste zin. Ieder project krijgt 100.000 euro.
De projecten richten zich op alle leeftijdscategorieën zoals peuters, kleuters, tieners en volwassenen.

Gezonde voeding

Het gaat bijvoorbeeld om een lesprogramma voor vmbo-leerlingen om gezondere voeding keuzes te maken, een cursus gezonde voeding kopen voor mensen met een kleine beurs en een kookcursus voor gezinnen met een laag sociaal economisch status. Ook wordt er ingezet op het spelenderwijs leren van bewegen, het creëren van een gezonde leefomgeving of maatwerk voor de mentale gezondheid van mantelzorgers.

The Next step

Onder de noemer 'The next step' moeten onderzoekers en zorgprofessionals op deze manier de middelen krijgen om onderzoeksresultaten daadwerkelijk in de praktijk toe te passen en te verbeteren. In Limburg is volgens het MUMC+ al veel kennis en ervaring opgebouwd rondom het bevorderen van leefstijl en vitaliteit, maar ontbreekt het vaak aan de daadkracht om dit in de praktijk verder vorm te geven.

Digitaal

Daarnaast zijn in veel projecten digitale elementen toegevoegd. Dat past bij de ambities van het MUMC+ volgens voorzitter van de beoordelingscommissie, Stef Cremers: "We benadrukken op deze manier echt de '+' van het Maastricht UMC+. We laten zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen om een gezond en vitaal leven te stimuleren."