Venlose bariton schrapt kerstconcert in Ziggo Dome

Sef Thissen © ANP
De Venlose bariton Sef Thissen (48) moet een streep zetten door zijn kerstconcert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De kosten blijken te hoog te zijn.
"Het is niet leuk, maar het is wel een rationele beslissing", zegt Thissen. "Er is een kostenstijging van 35 procent en dan wordt het zakelijk risico te groot."

Plek voor duizenden bezoekers

Het concert zou op 18 december plaatsvinden in de grootste concertzaal van Nederland, waar hij een intieme sfeer wilde creëren voor de bezoekers. In juli liet de opera-en operettezanger aan L1 weten blij te zijn dat de muziekuitvoering in de Ziggo Dome, waar plek is voor ruim 10.000 zittende muziekliefhebbers, zou worden gehouden. Thissen is onder meer bekend van zijn Viva Classic Live-concerten bij het stadhuis in zijn geboorteplaats.

'Er is begrip van alle partijen'

"De markt ontwikkelt zich negatief en je komt in een groter zittend dilemma terecht. Je kunt niet anders. Er is begrip van alle partijen en we willen het naar volgend jaar verschuiven", zegt de bariton.
Hoeveel tickets er verkocht zijn, is niet bekend. Maar mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!