L1mburg Centraal: Zorgen over veiligheid Tihange

Kerncentrale Tihange in België © iStock
Zorgen over veiligheid Tihange, drukte bij vaccinatie Steinerbos. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de hele uitzending

Zorgen over veiligheid Tihange

De kerncentrale Tihange in de provincie Luik staat onder verscherpt toezicht. De Belgische nucleair toezichthouder heeft daartoe besloten omdat de veiligheid er niet op niveau is. Vanuit Limburg is er regelmatig geprotesteerd tegen de centrale. Na verschillende procedures bepaalde de rechter dat Tihange open mag blijven. De kernreactor ligt ten zuiden van Maastricht, zo'n 40 kilometer van de grens met Limburg.

Werkzaamheden aan bezoekerscentrum begraafplaats Margraten

De Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Margraten krijgt er komend jaar een groot nieuw gebouw bij dat dienst doet als bezoekerscentrum. De contouren van het betonnen gebouw zijn ter plekke al te zien. De verhalen van de bijna 8300 omgekomen soldaten staan daarbij centraal.

Crisis VVD over de dwangwet

Crisis binnen de VVD naar aanleiding van de nieuwe spreidingswet voor asielzoekers. Het kabinet wil gemeenten kunnen verplichten om meer asielzoekers op te nemen. Maar binnen de VVD-fractie in de Tweede Kamer heerst er onvrede over dit standpunt. Premier Rutte schoof dinsdagochtend aan bij het fractieoverleg om de impasse te doorbreken.

Drukte bij vaccinatie Steinerbos

In het Steinerbos in Stein worden deze week kinderen ingeënt tijdens een vaccinatieronde. Ze worden onder andere geprikt tegen ziektes zoals Meningokokken, bof, mazzelen, difterie, tetanus en verschillende soorten kanker, waaronder baarmoederhalskanker.

Roda heeft moeite met uitwedstrijden

Het lukt Roda JC maar niet om buiten Kerkrade te winnen. Maandagavond leed de ploeg alweer de vierde nederlaag in een uitwedstrijd op rij. Jong AZ was met 2-0 te sterk.