Illegale dierenverhuurder van markt Gulpen verwijderd

Tijdens de Hubertusmarkt in Gulpen zijn afgelopen zaterdag dieren van een omstreden verhuurbedrijf verwijderd. Het bedrijf dat deze dieren verhuurde, mocht dat eigenlijk niet doen, zegt de politie.
Het gaat om het Gelderse Bert's Animals Verhuur. Het bedrijf mag sinds 2019 officieel geen dieren meer verhuren of verkopen. Toch maakte de ondernemer zich hieraan schuldig door de dieren in de kinderboerderij op de markt te stallen. Het bedrijf verhuurt onder meer dieren voor bijvoorbeeld feestjes of evenementen.

Dieren meteen verwijderd

De aanwezigheid van het omstreden bedrijf op de markt werd ontdekt en aangekaart door Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren en Karen Soeters van dierenrechtenorganisatie Animals Today. Zij schakelden de politie in. Vervolgens werd het bedrijf samen met de dieren van het evenement verwijderd. Het ging onder meer om mini-varkens, puppy’s, konijnen en cavia’s, aldus de politie.

Regelmatig onder vuur

Het bedrijf ligt sinds de oprichting in 1996 regelmatig onder vuur. In 2019 kreeg de onderneming een officieel verbod op het verhuren van dieren, maar negeerde dit. Gemeente West Maas en Waal legde de onderneming al eerder een aantal dwangsommen op. Naast het illegaal verhuren van dieren staat Bert’s Animal Verhuur ook bekend om het slecht omgaan met dieren. Zo zouden de dieren vaak te jong zijn en onder slechte omstandigheden leven.
Bert's Animals Verhuur was niet bereikbaar voor een reactie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!