Politie: Verdachte Kerkrade is echtgenoot slachtoffer

Het lichaam van de vrouw werd in een woning aan de Pieter de Hooghstraat gevonden. © L1
De vrouw die maandagmiddag dood in een woning in Kerkrade werd gevonden, blijkt om het leven te zijn gebracht. Haar man is opgepakt.
Dat heeft de politie dinsdagmiddag definitief bevestigd.

Rol onderzocht

Het dodelijke slachtoffer is een 34-jarige vrouw uit Kerkrade. Haar echtgenoot, een 41-jarige man, werd maandag opgepakt. Zijn rol wordt nog onderzocht. Volgens buurtbewoners zou het koppel twee jonge kinderen hebben, maar daarover wil de woordvoerder van de politie niets zeggen.

Verdachte omstandigheden

De politie kreeg maandagmiddag even voor 17:00 uur een melding dat er in het huis aan de Pieter de Hooghstraat 'mogelijk iets aan de hand' zou zijn. Toen agenten de woning binnen gingen, vonden ze het dode lichaam van de vrouw. De politie gaf toen al aan uit te gaan van een misdrijf. Dat had te maken met de verdachte omstandigheden.

Buurtonderzoek

Niet veel later na de vondst van het stoffelijk overschot werd de man opgepakt. Waar hij is aangehouden, is nog niet bekendgemaakt. De verdachte is dinsdag gehoord. Verder is er dinsdag buurtonderzoek gedaan en zijn forensisch rechercheurs nog bezig met sporenonderzoek in het huis.
De politie roept mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden.