Bijna vijf miljoen van Europa voor schade overstromingen

Hoogwater in Brommelen, 16 juli 2021 © Jean-Pierre Geusens
Nederland krijgt 4,7 miljoen euro steun uit Brussel vanwege de overstromingen van vorig jaar juli in met name Zuid-Limburg.
Het geld zal worden gebruikt om de ernstige schade te herstellen, hebben de EU-ministers van Financiën in Brussel besloten.

Euregio

De overstromingen in de zomer van 2021 troffen naast Nederland ook Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk. Na zware neerslag traden meerdere rivieren en beken in het gebied buiten hun oevers. Meer dan 220 mensen kwamen om bij de natuurramp. Vooral de Belgische provincie Luik en de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts werden zwaar getroffen. Hier vielen ook dodelijke slachtoffers. Duitsland krijgt daarom 612,6 miljoen euro, België 87,7 miljoen, Luxemburg 1,8 miljoen en Oostenrijk 798.000 euro.

Vulkaan

Naar Spanje stuurt Brussel 9,5 miljoen euro in verband met de uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja op het Canarische eiland La Palma in september 2021, die grote schade aanrichtte. Griekenland kan 1,4 miljoen euro tegemoet zien vanwege de aardbeving met een kracht van 6 op de schaal van Richter in september 2021 op het eiland Kreta, waarbij een dode viel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!