L1mburg Centraal: Wopke Hoekstra op werkbezoek in Limburg

Minister Wopke Hoekstra © ANP
Limburgse klimaatactivisten protesteren bij Schiphol, Minister Wopke Hoekstra op werkbezoek in Limburg. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van maandag 7 november 2022.

Limburgse klimaatactivisten protesteren bij Schiphol

Het maakte veel los: het klimaatprotest afgelopen zaterdag op Schiphol. Honderden actievoerders blokkeerden het vertrek van privéjets; daaronder ook een aantal jongeren uit Roermond. Na een bewogen weekend, moesten ze vandaag gewoon weer naar school.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Minister Wopke Hoekstra op werkbezoek in Limburg

Leegloop dreigt bij Industriepark Chemelot als gevolg van de hoge energieprijzen. Meer dan de helft van het complex ligt stil. en de directie vreest eem domino-effect als bedrijven gaan vertrekken. Minister Wobke Hoekstra van Buitenlandse Zaken bezoekt vandaag het Chemelot-terrein.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Gaslek Maastricht: appartementencomplex ontruimd

Het was even schrikken vanochtend voor de inwoners van een groot appartementencomplex in Maastricht. Rond tien uur werd er bij werkzaamheden een gaslek ontdekt, en daarom moest een deel van het pand worden geëvacueerd.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Ballenalarm vraagt aandacht voor teelbalkanker

Het is de eerste maandag van de maand, dus om 12 vanmiddag uur ging het luchtalarm af. Sinds vandaag omgedoopt tot Ballenalarm. Het is een actie van Stichting Zaadbalkanker, om mannen ertoe aan te zetten om regelmatig hun teelballen te checken.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Druk weekend op JIM voor familie Thijssen

Maikel van der Vleuten won het JIM, maar ook voor de familie Thijssen uit Sevenum was het een bijzonder weekend. Alle drie de kinderen van de bekende springruiter Leon deden mee aan Jumping Indoor Maastricht. Een heel druk weekend dus voor Leon die zijn drie kinderen zo veel mogelijk probeerde te ondersteunen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hoe zit het twee weken voor WK met oranjegevoel?

Nog minder dan twee weken is het tot het Nederlands Elftal zijn eerste groepswedstrijd speelt op het WK in Qatar. Toch lijkt oranjekoorts vooralsnog uit te blijven. In straten die normaal gesproken flink uitpakken met oranje vlaggetjes en andere versiering waait hier en daar alleen een Nederlandse vlag, maar dan ondersteboven. Toch borrelt het wél bij verstokte Oranjefans Wouter Rex Winkel en Daina Zagata die zich opmaken voor een reisje naar het Midden-Oosten.
Bekijk hier de hele reportage terug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!