Verdachte steekpartij Tungelroy mogelijk naar inrichting

Niet lang na de steekpartij werd de verdachte aangehouden © Weertdegekste
De man die in mei zijn eigen vader in de rug stak, wordt mogelijk opgenomen in een psychiatrische instelling. Donderdag beslist de rechtbank daarover.
Danny van P. (34) zit sinds het steekincident op 25 mei van dit jaar vast. Op die dag stak hij in een woning in Tungelroy zijn eigen vader neer, die daarbij zwaargewond raakte. Danny vluchtte in eerste instantie, maar kon met de hulp van omstanders niet veel later worden aangehouden. Justitie legt hem poging tot moord ten laste.

Verward

Omdat de verdachte nogal verward is, moet hij mogelijk worden behandeld in een psychiatrische instelling. Als de rechtbank daarmee akkoord is, kan hij de gevangenis verlaten. Bij een pro-formazitting dinsdag bleek dat er ook een psychiatrisch rapport over de verdachte is gemaakt. Mogelijk wordt Danny (gedeeltelijk) ontoerekeningsvatbaar verklaard. Waarom hij zijn vader verwondde is niet bekend. De 63-jarige man heeft geen blijvend letsel aan het voorval overgehouden.

Liever in de gevangenis

Tijdens de zitting gaf Danny zelf via een videoverbinding aan liever in de gevangenis te blijven. "Dat is voor mij het beste", zei hij zelf. Verder werd duidelijk dat de inhoudelijke behandeling op 10 januari 2023 is gepland.