Gaslek Maastricht: appartementencomplex ontruimd

Vanwege een gaslek in Maastricht is maandagmorgen een groot appartementencomplex voor een flink deel ontruimd.
Bij werkzaamheden werd rond 10:00 uur een gaslek ontdekt, waarna groot alarm werd geslagen.

Evacués

Het lek bevond zich volgens een verslaggever in een van de appartementencomplexen van het Sphinxkwartier, een nieuwbouwwijk in het centrum van de provinciehoofdstad. Het lek werd gevonden in een appartementencomplex in aanbouw. Een deel van de bewoners van het naastgelegen pand Amonet is door de brandweer geëvacueerd.
Ongeveer 30 bewoners en werkmensen moesten de gebouwen verlaten. Amonet is eigendom van Holland2Stay, een verhuurder die expats als doelgroep heeft.

Riolering

Het lek werd even na 12:00 uur gedicht. Naar verwachting kunnen de bewoners aan het einde van de middag terug naar huis. Er is bij het lek gas in de riolering gekomen. In de aansluiting van de riolering zit een waterslot dat ervoor moet zorgen dat dit gas de woning niet in kan.
"Omdat we niet kunnen uitsluiten dat dit waterslot niet overal goed werkt, willen we voor de zekerheid de volgende oproep doen aan de mensen die nu nog ontruimd zijn: mochten deze mensen nadat ze hun woning weer mogen betreden een gaslucht ruiken, dan willen we ze vragen de ramen in de woning open te zetten en ons storingsnummer te bellen op 0800-9009. Dan komen wij zo snel mogelijk langs om de woning te controleren", aldus een woordvoerder van Enexis.

Sirene

De evacués werden via de Maagdendries afgevoerd, omdat de Frontensingel dicht is. Ze worden opgevangen bij muziek- en cultuurschool Kumulus. Omdat in de omgeving van het lek al een alarmsituatie van kracht is, gaat de maandelijkse sirene-oefening daar niet door.
De brandweer sloeg alarm toen de melding binnenkwam. Niet alleen in Maastricht werden hulpdiensten opgeroepen, ook uit bijvoorbeeld Cadier en Keer kwam hulp.