Geen gespeculeer met woningen kazerneterrein Blerick

Het voormalige kazerneterrein in Blerick © Bing Maps
Wie in Venlo een huis koopt op het voormalige kazerneterrein in Blerick moet daar de eerste tien jaar na oplevering zelf gaan wonen. Ook moeten sociale huurwoningen minstens twintig jaar verhuurd blijven in dezelfde prijscategorie.
De bepalingen zijn opgenomen in de uitgiftevoorwaarden die de gemeente Venlo bepaald heeft voor ontwikkelaars die op het kazerneterrein gaan bouwen, meldt Omroep Venlo. Ook huurwoningen in de middeldure prijsklasse mogen binnen een termijn van tien jaar na oplevering niet duurder verhuurd worden.

Beleggers

De voorwaarden moeten er qua huurwoningen voor zorgen dat er genoeg sociale en middeldure huurwoningen blijven. Met de zelfbewoningsplicht van koopwoningen wordt voorkomen dat beleggers huizen opkopen en voor veel geld verhuren.

Boetes

Kopers die zich niet aan deze bepalingen houden kunnen boetes krijgen van de gemeente. De gemeente gaat met deze voorwaarden verder dan gebruikelijk is bij de uitgifte van bouwgrond, zo stelt het gemeentebestuur in een brief aan de gemeenteraad. "de overspannen huizenmarkt rechtvaardigt deze extra verplichtingen", vindt het college.